Fire in the hole?

Kami semua baru lepas meeting dengan Tengku (Tengku ape tah nama beliau, aku lupašŸ˜› ). Frankly speaking, kami kene fire. Well, salah kami jugak, kami tak prepare awal2. Tapi, bila difikirkan balik, bukan 100% salah kami. Kami tak cukup manpower.

Tapi memang satu pengalaman yang best lah bila difikirkan balik. I mean, macam2 yang kami belajar. Kesian kat Cik Lynda lah. She was still shaken by the ‘impact’ of the meeting. Well, past shall remain past. We didn’t do well in the meeting, but we’ve gained lessons. The hard way, that is.

Kawan kepada Lin meninggal dunia pulak pagi tadih (Daripada Allah kita datang, kepada Allah kita akan kembali). Lin cakap, arwahnya sihat walafiat. Tiba2, masuk spital semalam, then meninggal. The lesson? Allah bole amik bila2 masa je. So kita prepare mana2 yang kita mampu, dan kita hargai orang2 yang dekat dengan kita. Mana kita tau, nnt tak sempat nak jumpa…

Overall, hari nih hari yang agak tertekan bagi Auspac Solutions Sdn Bhd. Tapi terima kasih kat Encik Azlan (The BIG BOSS, literally) sbb beliau bagi kami nasihat dan pandangan yang pada aku, ikhlas. Kami kene perbaiki kerja kami, that is all.

And my stand remains, aku still nak PSP… T.T

p/s aku baru tau big boss aku adalah seorang Teddy Bear yang berjaya.. T.T

One thought on “Fire in the hole?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s