Pelik lah pulak…

Now.. kenapa ramai orang suka buat sesuatu yang pelik?

Rule : Jangan menipu! Tell the truth!

Tindakan : Cakap perkara benar

Hasil : Jahat! Kejam! Jahat gila! *Gaduh sampai memaki2*

So…

Tindakan : Menipu. (Untuk tidak berlaku hasil sampai bergaduh di atas)

Hasil : Jahat! Kejam! Jahat Gila! Penipu! Mampus lah kau! *Gaduh sampai memaki2*

So ada tak sesiapa yang waras kat sini, untuk bagitau aku, apa patut yang dilakukan pada “Tindakan” di atas supaya tidak berlaku pergaduhan? Sapa2 yang bole ajar aku untuk break the cycle, please bagitau aku.

Pelik sungguh manusia sekarang (Including me). Terlalu nak menang sampai tahap sanggup letak situasi macam di atas.

Agaknya, sekali kita buat jahat, sampai mati orang akan ungkit kejahatan kita tuh. It’s ok, bila kene kat diri kau sendiri, kau jangan melalak meraung pulak, yek…

3 thoughts on “Pelik lah pulak…

  1. hahhahah…

    bior ckp benar.. dr menipu..

    Rule : Jangan menipu! Tell the truth!

    Tindakan : Cakap perkara benar

    Hasil : Jahat! Kejam! Jahat gila! *Gaduh sampai memaki2*

    So…

    Tindakan : Menipu. (Untuk tidak berlaku hasil sampai bergaduh di atas)

    Hasil : Jahat! Kejam! Jahat Gila! Penipu! Mampus lah kau! *Gaduh sampai memaki2*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s