Aidilfitri!

Akhirnya kita dah berhari raya dah. Selesai sudah tanggungjawab kita sebagai Muslim dan Muslimah.

Tapi menang ke kita? Atau kita kembali kepada kehidupan kita sebelum puasa, iaitu menurut hawa nafsu yang memang daripada azali degil…?

Raya macam dah tak meriah dah. Tapi daripada dulu memang aku tak pernah rasa kemeriahan raya pon, maybe sbb aku dibesarkan oleh seseorang yang agak anti-sosial, jadi aku pon ada sikit2 berpemikiran macam tuh.

Cuti nih, serupa tak cutilah. Walaupun company bagi seminggu cuti, tapi aku cuti 2 hari je… nak buat macam mana, kan? Standby je kat Bukit Timbalan, sungguh bosan. Kerja pun banyak yang tertangguh gara-gara sikap dan sifat orang-orang kat Bukit Timbalan yang lebih kepada sifat munafik daripada sifat mukmin. (Sifat munafik num 2 : Apabila mereka berkata-kata, mereka berbohong) Apa yang kami boleh buat? Just sit and wait…

Oh, we’re performing for Elaine’s Grand Gathering (or something like that). Banyak jugak lagu yang kami main, sbb nak cover 2 hours. Best I ever had (Wallflowers), Umbrella (Mary Digby @ Rihanna), Don’t look back in anger (Oasis) dan banyaaak lagi, tapi yang aku paling rasa kelakar adalah kami main lagu ‘Hit me baby one more time’… hahah walaupun kami nak main yang Weezer punye, tapi tetap tak bole tukar hakikat bahawa kami jamming lagu Britney Spears.

Oh, tahun nih tak berjalan pegi umah kawan2 pon. Umah Shah pon, aku dengan Fariz ‘tak sengaja’ bole ‘ter’beraya kat umah dia… heheheh….

One thought on “Aidilfitri!

  1. sama2 laa kite.. raye tak rase kemeriahannya.. keje pn tak bole siap gara2 org lain yang tidak boleh memberikan kejesama yang btol.. takpe, mungkin ade hikmah di sebalik nye.. kite tak tau.. Allah jek yg maha mengetahui.. kite hanya standby/bsedia ape2 yg patut..

    mari cuti lg.. bosan aa keje..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s