Takziah lagi

Takziah kepada Cik Razuwa Hanim kerana rumah beliau telah berjaya dimasuki oleh orang *lagi*

Kali ini, beliau kehilangan lampu suluh, wireless router/modem yang bernilai RM250, handphone Nokia sabun dan maruah beliau yang tercalar kerana perampok itu telah 3 kali berturut-turut mencuba. (kali ke tiga baru berjaya)

Cik Amina *menahan gelak* pula kehilangan duit syiling di dalam tabung KFC nyanyi-nyanyi beliau dan juga air mata yang banyak lantaran beliau trauma dengan situasi tersebut.

Dan kami semua sepakat, polis peronda memang tak boleh pakai! Dahlah salah dengar alamat, datang-datang nak sound pulak… Weih, dah buat report lah itu hari! Lu orang check lah balik itu report kalau betul lu orang kata kami salah bagi alamat! Yang lu nak sound kami balik apsal? Kalau nak kurang ajar macam tuh, tak payahlah junjung nama Allah dengan Muhammad atas kepala tuh, buat malu je!

Kerana ketidakcekapan polis, maka lambatlah selesai proses membuat report tersebut. Mende dah jadi, baru nak terhegeh-hegeh datang amik gambarlah, amik cap jari lah.. cipet!

Perampok tuh pulak, kalau kami dapat, nescaya kami akan memberi dia satu kesakitan 1000 tahun supaya dia tahu betapa azabnya hilang barang yang tak sampai seminggu pakai!!

Kesian Anem dengan Ain, baru bercita-cita nak menjinakkan diri dalam dunia peng-download-an…T_T

Takziah!

*tukar topic*

Tahniah pulak kepada Zainuddin Mazli @ Din @ Photoshop Sifu aku kerana telah mendapat kerja baru di MMHE. Hari Jumaat nih last lah beliau berkhidmat di Auspac Solution. Congrats bro! Nampak gayanya aku pegi solat sorang2 lah for the time being hahahaha… Din pulak terpaksa merempit dari Perling ke MMHE nun jauh di Pasir Gudang. Semoga beliau beli kereta besar…

Eh, kalau Din takde, aku nak tanya sape pasal Photoshop? T_T

8 thoughts on “Takziah lagi

  1. kesiannyer kt insan2 dalam citer ni…….

    xperlah,dugaannnnnnn…..

    so…nasihatkan insan2 malang ni supaya pagar rumah mereka,bukan berharap pada usaha,tapi usaha agar pencopet itu xjumper jalan keluar…

  2. btul…betul…betul…

    ader ker ptt diri ku ini di maki hamun angkara polis yang durjana????(polis d johor je yer.
    polis d prk ok jer)

    -polis sedia berkhidmat,pd negeri dan rakyat,hidup berbahagia,aman sentosa,polis sedia berkhidmat……..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s