Hijrah

Yes. Kami berhijrah.

Kami kembali kepada office asal, iaitu di sebelah FAMA kat area umah aku.

Setelah penat dok mengangkut barang and so on, akhirnya dah selesai.

Pros : Aku dapat cubicle yang besar, plus tempat yang jauh daripada pintu masuk (aku suka)

Cons : Terlalu sunyi, sampai aku rasa aku berada di dimensi lain. Aku membelakangkan boss (maknanya dia nampak apa yang aku buat.. damn! T_T)

Anyway, walau di mana pon, kerja tetap kene jalan. T_T Din dah tak kerja kat sini lagi, so for the timebeing aku kene amik alih kerja dia. (confirmlah aku takkan dapat cuti lagi.. double the damn! T_T )

Satu mende yang aku nak share, dulu, masa aku mula2 berkhidmat dengan Auspac Solution, aku ditempatkan kat office ini. Ada sorang pakcik tua tuh muka berlagak gila, kalau bukak pintu, dia tutup kuat2 tanpa memikirkan surroundings dia. Tak pernah senyum, tak pernah tegur. No communications whatsoever. Aku tegur pun dia tak reply.

Skarang, bila kami kembali kat opis nih balik, aku dapati bahawa pakcik sombong tuh dah takde, katanya diberhentikan due to economy crisis, dan yang kelakarnya, bilik dia dulu telah ditukar menjadi bilik solat untuk kami.

Amat mudah untuk Allah menjatuhkan mereka yang sombong dan bongkak di atas muka bumi ini!

5 thoughts on “Hijrah

  1. dapat cubicle besar tu harus~~~
    sbb cubicle besar hanya lah untuk orang….
    ehemmm ehemmmm…….paham paham je la ye
    kang tak muat pulak
    heheheheheheh

  2. ahahaha cubicle besar untuk orang yang BESAR!!

    mesti cubicle azy lagi besar daripada cubicle Just HAHAHHAHAHA.. :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s