Lagi skali?

Sekali lagi berlaku kejadian jenayah di kalangan kenalan.

Kali ni, rumah Cik Linda pulak dimasuki perampok yang tidak bertanggungjawab itu.

Mangsa kehilangan sejumlah wang tunai.

Penjenayah tersebut juga berjaya melarikan tabung syiling beliau, tabung syiling adik beliau, dan juga telefon bimbit adik beliau.

Saksi diminta tampil ke hadapan untuk memberi keterangan.

Brengset! Apsal dorang nih suka sangat pecah rumah orang? Dorang nih ada kelab ke aper?

Seriously, aku rasa mende nih makin serious, and worst, polis macam biasalah, take it for granted. Cuba kalau rumah polis tuh sendiri kene masuk, duit dia sendiri kene rembat, barang dia sendiri yang hilang…? Tau pulak dia terkial-kial menyumpah-nyumpah…

Haiya…

5 thoughts on “Lagi skali?

  1. kan skarang ni tgh gawat
    yang mana kene buang keje la…
    jalan pintas….
    mmg la haram tp dah diorang terpk mcm tu
    tp kan….patutnya diorang try buat MLM tau….
    meniaga ikut sunah nabi
    pastu 9/10 org yg kaya tu dpt income dr meniaga
    MLM modal kecik tp duit byk masuk

  2. Nabi s.a.w. tak buat MLM, my dear.

    Nabi s.a.w. meniaga dengan cara conventional, and he s.a.w. succeeded due to his honesty.

  3. ni mana punya tempat la asyik kena pecah rumah. dapat orang pecah rumah tu, aku pecah apa je yang ada pada dia!

    p/s: MLM bunyik mcm meniaga, tapi…..hehehehe, malas nak panjang² >_<

  4. mumtaz : ek elehhh.. aku datang pasir gudang, ko yang tak datang kelas😛

    Artakus : hahaha hell yes bro! break up his balls, literally!! same here, I don’t wanna voice out my idea on MLM…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s