Tiiiiim kaiiiii…..?

Kerja merupakan sesuatu yang best, kerana kita akan di bayar di atas apa yang kita kerjakan.

Kerja jadi lagi best kalau kita di bayar tepat pada masanya, kerana kita senang nak buat kita punya budget.

Kerja tanpa cuti pula merupakan sesuatu yang penat, tetapi kalau di beri insentif lain, maka ianya tiba-tiba tukar menjadi best.

Kerja tanpa gaji pula merupakan sesuatu yang extreme atau keterlaluan, samada seseorang terlalu baik dan mulia, atau terlalu bodoh.

Tetapi bagaimana pulak dengan kerja yang tanpa cuti dan gaji? T_T


Begitulah perasaan yang dilalui oleh aku dan jugak kawan-kawan kat tempat aku kerja nih. Seriously, aku hidup atas belas ihsan orang. Rasa macam penganggur je aku nih, tapi pengganggur boleh duduk rumah main game (walaupun di marahi oleh orang-orang yang lagi tua), sedangkan aku tetap pegi opis, tetap duduk ngadap laptop, ngadap screen biru SPPJ, screen putih MySQL CC, dan screen kaler-kaler pesbuk aku (eh, aku sebut pesbuk ker?😛 )

Pendek kata, hidup aku memang dalam keadaan tertekan sekarang ini, sampai aku buat beberapa tindakan drastik dan bertukar menjadi seeorang yang nampak macam peramah dan baik, tapi sebenarnya aku adalah The Joker versi melayu (bak kata saudari Ecah). Aku membuat orang mempercayai aku supaya aku dapat memanipulasi orang dan keadaan untuk mendapat apa yang aku mahu hahahahaha. *sungguh jahat diriku ini!*

Tapi sebenarnya aku penat. I’m tired of all these stuff. Aku penat.

Aku rasa macam nak hilangkan diri tiba-tiba, off handphone…

… lepas tuh pegi KL jumpe Alieya Zara. T_T

Tengok video-video beliau yang terbaru menyebabkan saya menangis, yes, literally, menangis. Tapi saya bangga menceritakan di sini kerana saya menangis bukan kerana saya mencintai seorang gadis, tetapi kerana saya menyayangi seorang budak kecil yang suci nan bersih. Tiada hukum Tuhan di jatuhkan ke atas dia, dan kasih sayang saya terhadap dia amatlah ikhlas, bukan kerana rupa, bukan kerana nafsu, tapi kerana Allah meniup rasa sayang ke dalam hati sanubari aku (perghhh.. jadahnya aku cakap ayat macam nih? mapuh?)

Alieya Zara dah mula kenal apa itu snake, apa itu monkey, dan apa itu tikus. Saya rasa amat gembira skali!

Saya harap saya dapat menyanyikan lagu ini kepada beliau.

I miss her so much! T_T

13 thoughts on “Tiiiiim kaiiiii…..?

  1. saye juga sgt penat dengan semua ini… saye harapkan satu keajaiban akan berlaku.. tapi, tidak berlaku jugak keajaiban.. :-0

  2. ciklynda : miracles are everywhere. you just have to look for it.

    lilo : itulah pasal… rasa macam nak pukul orang je..

    AnggerikRimba : nak enjoy macam mana? duit takde.. cuti pun payah…

    amy : I wish I can get myself out from the mess sehhh.. T_T

  3. no worries bro.
    things gonna be okay.🙂
    chill k.
    kita lap dance duluuu! eh, eh tak.. minummmmmmmmmmm duluuuu! ahahahaha

    p/s: pardon me words, i’m just tryin to stay awake. nak termuntah darah aku kat sini.

  4. hey, lap dance is good. i think i need a butt or two grinding on my thigh hahahahah…….

    apsal ko nak muntah darah beb? ohhhhhh.. yeah… betul jugak.. bukan ke perempuan memang muntah darah sebulan sekali? what do you girls call it.. urmmm.. yeah.. ‘period’…

    miahahahahhahah

  5. it’s called menses.. don’t ponder on how do I know the name of the process.. :p

    well, they do say women are a weird bunch. I mean.. you all bleed for one bloody (literally) week and survived!

  6. heheheh alieya memang nakal, tapi beliau seorang yang bijak mengambil hati orang.. T_T

    nnt turun pastikan akak ader lah!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s