Hujan yang sangat lebat.

Hari ini cuaca hujan. Sangat lebat. Aku suka!

Kerja aku masih tertangguh. For some unknown reason, aku sangat malas nak buat kerja. Aku sangat malas nak datang office. Aku sangat malas nak fikir mende-mende yang kusut ni.

Apa yang aku nak? I wanna be alone. Aku cuma nak duduk diam-diam dalam bilik aku, tutup pintu, kunci, off handphone, lepas tuh duduk sorang-sorang dalam bilik. Berkhalwat dengan diri sendiri.

Seperti biasa, gaji lambat lagi. Kali nih worst jugaklah, coz Singgah Selalu pon kuarkan gaji lambat, bermakna gaji bapak aku pon lambat. Kesian bapak aku. Memanglah ada duit, boleh survive, tapi still, aku sangat kesian. Bila aku kesian, aku jadi marah kat company aku. Sungguh tak bertanggungjawab! Ni nak masuk Ramadhan, obviously duit banyak pakai lantaran nak memuaskan nafsu serakah mencekik segala makanan yang ada kat pasar ramadhan hahahahaha. Tuh tak kira persiapan raya. (Aku taklah excited sangat sambut raya, tapi at least family aku kenelah prepare macam2, kan? Saper2 yang rapat dengan aku taulah kenapa aku tak excited sambut raya…. )

Other than that, takde pon mende yang menarik. Aku dengan Khumaira is going well. Raya nih planning nak bawak beliau jumpe parents aku dan aku jumpe parents dorang. Harap-haraplah parents dorang terima aku dan aku harap-harap jugak parents aku terima dorang. Aku dah cukup serik dengan parents yang tak terima aku. Worst, tak terima aku without any reasons at all. Sampai laaa nih aku tatau aper salah aku.. T_T   Nevermind. It doesn’t matter anymore.

Sekarang tengah kemaruk main Tales of Vesperia kat Xbox 360. Lunch hour je aku balik umah, makan-makan apa yang ada (terpaksa balik coz kene jimat2 duit hahaahaha..), then terus main game nih. For some unknown reason, aku suka game nih, hahahahahahhaha….

Alhamdulillah, walaupun banyak masalah dalam hidup aku, tapi aku sangat gembira dengan kehadiran Khumaira. Dia sangat memahami aku, sangat faham akan perangai-perangai hodoh aku. Aku pernah dapat orang yang baik suatu ketika dahulu, tapi aku buat dia tak percaya aku kerana kejahatan aku. Skarang, Allah gave me a second chance. Allah bagi aku peluang bercinta dengan orang yang baik-baik. Aku dah serik buat jahat, and I learn how to appreciate her.

Khumaira, thank you for being there for me through thick and thins. We’re still in the early stage of our relationship and there is still a lot of things that I wanna know about you. I hope that you will be patient with me. We’ll walk through life side by side. I’ll protect you from the harsh world, and I pray to Allah that we will walk through the Heaven’s Door together, as more than just a partner, but a soul mate.

Yes, I’ve finally found my soul mate.

Thank you, Khumaira. Ana mughrama feek!

4 thoughts on “Hujan yang sangat lebat.

  1. khumaira….sedap sungguh nama tu. mcm nama timangan untuk saidatina ai’shah!

    eh, Tales of Vesperia tu tak de kat ps2 ke? ^_^

  2. hehehehe…. itulah…. i really like that name…. i hope i can be like Muhammad s.a.w. and she can be like Saidatina Aishah r.a….

    hehehehhe takde…. amacam? mau datang rumah?

  3. hehehehehe…

    datang aje lah.. give me a call… console dalam biliklah, so no need to worry…😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s