Jadik lagi?

Haiya… mencaci lagi? Menghina lagi? Takde saper pon nak tunjuk baik. Busuk2 kau pun, jahat2 kau pun, mulia2 kau pon, kau kawan kami jugak. Kau cakaplah aper kau nak, kami tetap tengok kau sebagai kawan kami. Kau nak tengok kami sebagai orang jahat ke, musuh ke, barua ke, anjing ke, terpulanglah. Itu hak kau.

Kalau kau rasa kau mulia, kau buatlah begitu. Kami tak kesah.

Jadi, cakaplah apa-apa yang kau nak, yerk? Buatlah apa-apa yang kau nak. Kalau kau rasa membakar orang tuh mende yang betul, kau buat. Kalau kau rasa bersabar tuh pon mende yang betul, kau buat. Kalau kau rasa nak cakap belakang pon, kau buat. Nanti kau yang dipertanggungjawabkan, bukan kami. Yang lagi sedih, kaum kerabat lelaki, wali-wali kau, yang terkena sekali, bukan kami.

p/s Maybe kau lupa, kau sendiri yang langgar rules and regulation yang kau sendiri buat. Sebab itu kau dok menghina memaki aku. Kau lupa yang kau sendiri dah banyak kali buat satu rules tapi kau langgar itu rules, lagi mau cakap banyak kaaaaaaaa?

8 thoughts on “Jadik lagi?

  1. apesal ko punyer entry asyik2 mood marah jer Just? tak justing sungguh!

    sabar. bila kita marah, kita cakap bukan2. nanti biler dah cool down kita regret aper yg kita cakap.

    if ko marah, ko nyanyi ke ape ke. nak mkn bulan pose. takkan siang pon nak blasah makan. kan kan kan.

    hiks pandai nasihat org aku nih.

    Chill Bro. kalau tak chill gak meh aku sumbat ko dlm chiller. wahhh chiller..!

    sabar oke!

  2. heheh.. pasal memang moody lah amy.. banyak mende yang berlaku, dan mendengar orang lain memaki hamun aku tanpa usul periksa ain’t gonna help one bit, aye?

    tapi at least aku takdelah cakap mende2 tak elok, kan? trying to change here, kiddo..😀

    anyway, thanks for your wonderful advice.. masuk dalam chiller pon ok jugak… hehehehehe… :p

    bila mau jumpe, amy? aku plan nak pegi KL, tapi tatau bila.. rasanya bulan 12 kot..

  3. lahai. moody tak sehat untuk jantung bro. save ur heart pls. kehkehkeh.

    takpe, mungkin orang lain yang maki hamun ko tuh pon dia tgh marah jadi dia pon tak pk ape dia cakap. positive thinking… positive thinking!

    yesza masuk chiller pon SUPER OK, oke! hahaha. nak jumpe ko? ko dtg kl ko calling2 jer la aku. ko memang dtg kl luper kat aku teros.

    last jumpe biler hah? aku rasa time kita jenjln dgn bebudak kat angsana. kan? ko aku iza, sape lagi geng kanak2 riang tuh. bapak ancient ok! nak kene renew nih. hahahahaha

  4. ehh, ada eh jumpe kat angsana?

    it was so freaking ancient i forgot oledi hahahahahaha…😛

    alahai itulah.. biarlah… nak maki, makilah.. nak hamun, hamunlah.. bukannye aku takut ke ape….

    nnt aku datang KL aku msg ko dengan jiah, eh? aku kalau pegi KL memang jadual pack lah.. dengan duit pon berkurangan hahahahaha.. :p

  5. kauuuu… aku dah kater dah sure mamat nih luper. iyer just kat angsana. gile bapak ancient kan? hahahaha.

    takpe. ko dtg ko calling2 jer la. the thoughts that count bro.. the thoughts. kehkehkeh.

    takper bro, biar miskin duit jangan miskin hati. ape dah aku merepek tetengah hari nih.

    rasa mcm chatting plak dgn ko. hahaha

  6. miahahahahah.. mane aku ingat… memory aku kecik..😛

    yes, ambo tepong mu nnt.. mu tunggu kehadiran ambo…..

    biar miskin duit, jangan miskin hati.. abeh tuh kalau miskin dua2, macam mana? T_T

  7. yessszzaa.. tipong jgn tak tipong….
    ku tunggu panggilan mu.. (cammmmmtuh!!) hahaha

    miskin dua-dua kalu… sendrey mau hengat la bro. hahahahahahaahahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s